Gezellige en druk bezochte thuiswedstrijd

18 september 2017

Zondag 17 september was onze jaarlijkse thuiswedstrijd in Ruitersportcentrum De Wittegheit in Odiliapeel.
Door het grote aantal aanmeldingen moesten we al om 8.00 beginnen en was het afgelopen om ca 19.00 ’s avonds.
Na een week met heel veel regen was het enkele dagen voor de wedstrijd én op de dag zelf mooi weer. De buitenbak waarin los gewerkt moest worden was mooi droog, zodat alles op een normale manier door kon gaan.

’s Morgens waren eerst de solisten aan de beurt. Leden van onze vereniging starten daarbij in de M en de ZZ rubrieken.
De solo M werd gewonnen door Pleun v de Laar op Dear Lady met een 6.578, 2de werd Sanne Theunissen met 6.510, 3de Dana Portman met 6.430, 5de werd Sander Pannekoek en 7de Bart Jans. In de ZZ klasse werd Wessel Kuipers 4de op Sam een 5.586.

Direct na de middag werd gestart met de teams. Daar kwamen veel ouders, familieleden, vrienden en bekenden op af en de tribunes zaten stampvol. Zo’n 300 man keken in de manege boven in de bar of via een tv scherm in de tent die voor aan de manege was opgebouwd. Daarnaast was er voor het eerst een livestream verbinding (uniek voor een Nederlandse vereniging) zodat ook thuis gekeken kon worden. Zelfs vanuit Australië genoot men mee. Voor het eerst werden de uitslagen meteen ingetikt op een laptop op de jurytafel , zodat de uitslagen ook snel bekend waren.
Onze vereniging was met 9 teams ruim vertegenwoordigd.

In de BB stap werd ons team op Rivaldo derde met 5.781 en ons team op Marijn behaalde 5.202.
In de BB galop werd het tweede deel van ons team op Rivaldo eerste met 6.272,  en het team op Lancier werd vierde met een 5.364.
In de B klasse werd team 5 op Ivon zesde met een 5,571.

In de L klasse werd team 4 2de op Harry met een 5.018. In de M Klasse werd team 3 ook 2de met een 5.837op Rainbow .
In de Z klasse won De Wittegheit 2 op Zidane de eerste plaats en als laatste rubriek werd in de ZZ klasse team 1 tweede met een 6,526 op Wim.

Het was een zeer geslaagde dag, met dank aan al de vrijwilligers!