Twee teams van ons naar de Voltige Cup

20 december 2017

Team 1 en team 2 van onze vereniging mogen naar de Voltige Cup 2017.

De KNHS-Voltige Cup is in 2015 in het leven geroepen en heeft als belangrijkste doel promotie en stimulering van het team- en verenigingssporten in de discipline voltige. Van alle door de KNHS goedgekeurde voltigewedstrijden in Nederland, die gehouden worden van 1 januari tot 9 september 2017 (m.u.v. de Hippiade voltige), tellen alle teamrubrieken automatisch mee voor deze competitie.

Dit jaar is de finale van de KNHS-Voltige Cup 2017 op woensdag 3 januari 2018 tijdens de showavond van IICH Groningen in Zuidbroek. Oorspronkelijk zou de finale van de voltigecompetitie in september worden gehouden op Horse Event in Ermelo, maar dat kon op het laatste moment helaas niet doorgaan vanwege de slechte weersomstandigheden. De KNHS is heel blij dat de organisatie van IICH Groningen bereid is om de finale alsnog te huisvesten.
De teams met de gemiddelde hoogste score in hun klasse over het wedstrijdseizoen mogen meedoen aan deze finale. Voor elke teamklasse is één startplaats beschikbaar. Tijdens de finale strijden alle teams in handicap tegen elkaar om de KNHS-Voltige Cup 2017.

Dit spektakel vindt plaats op 3 januari 2018 tijdens de avondshow van de 56ste editie van het IICH Groningen in Zuidbroek.