De Wittegheit actief op Indoor Brabant 2017

12 maart 2017
Drie teams en drie solisten vertegenwoordigden de Voltigevereniging De Wittegheit uit Odiliapeel op Indoor Brabant, hét paardensportevenement van Nederland.
Op zaterdag liet team 2 (dat start in de Z klasse) de plichtfiguren zien aan het talrijke publiek wat rondom de paddock verzameld was. Op Zidane met Ingrid  aan de longe lieten Sander, Sanne, Mirte, Manon, Nienke, Meike, Marloes en Hannelore hun nieuwe vrije kür zien gebaseerd op de muziek van “The Beauty en The Beast”.
Daarna was het de beurt aan Wessel , Esmee en Bart om op Sam (gelongeerd door Meta) hun individuele hoogstandjes aan het publiek te vertonen. Het deskundige commentaar werd verzorgd door Cecile. Ze werden na afloop beloond met een hartelijk applaus.
 
Zondag waren team 5 en team 1 aan de beurt, zij lieten allebei hun vrije küren zien. Deze keer werd het commentaar verzorgd door Ilse.
Team 5 op Ivon (gelongeerd door Bart en intensief verzorgd door Sanne) stal de show door hun leuke optreden gebaseerd op het thema “Trolls”.
Dana, Ayla, Hanne, Vera, Denise, Wendy, Niek en Richard waren perfect aangekleed door hun ouders. In stap lieten zij al heel goed zien waar ze toe in staat waren, ook al was het voor de meesten pas het tweede jaar voltigeren. Zij verrasten het publiek met leuke artistieke figuurtjes vaak met zijn tweeën op het paard.
 
Toen kwam het spektakelstuk. Team 1, dat in de hoogste klasse van Nederland de ZZ uitkomt en ook internationaal volop meedoet, liet een wervelende show zien. Hun thema is “The Phantom of The Opera”. Het paard Wim werd gelongeerd door Meta. Guus, Wessel, Lisa, Dana, Esmee en Sophie tilden de vliegertjes Jinte en Pleun tot op indrukwekkende hoogtes rond in galop op wel 5 meter hoogte.
Adembenemend keek het talrijke publiek toe hoe het team hun vrije kür liet zien.
Een welverdiend applaus viel hun allemaal na afloop ten deel.
 
We zijn er wederom in geslaagd om, voor het vijfde jaar op een rij, het publiek te boeien met onze mooie voltigesport.