De Wittegheit presteert met vijf teams op NK Voltige

27 augustus 2017

Op 25 en 26 augustus werd het Nederlands Kampioenschap Voltige gehouden in Ermelo. Voltigevereniging Wittegheit had zich met 5 teams geclassificeerd voor alle rubrieken die er voor de teams waren, en dat is heel uitzonderlijk.
“Zo moesten in de B en de L klasses ons 5de en ons 4de team tegen verenigingen die met hun eerste of tweede team deelnamen. Groot was dan ook de verrassing dat het 4de team op Harry met aan de longe Angelique Theunissen in de L klasse Nederlands kampioen werd. Het 5de team werd uiteindelijk 5de, maar de verschillen waren heel erg klein. Helaas viel het 3de team buiten de prijzen, omdat Rainbow het paard wat te enthousiast reageerde.
“In de grote finale van de Z-ZZ klasse eindigde het 2de op de vierde plek 0,1 punt lager dan nr 3. Het 1ste team van onze vereniging wat veel geblesseerden had en met een andere teamopbouw startte eindigde op de 6de plek. ”

Bij de duo’s klasse L eindigden Nienke Veldman en Mirte van Mensvoort op Zidane gelongeerd door Ingrid Lammers op een keurige 2de plek. Bij de solo’s werd Wessel Kuipers 10de voor het eerst startend in de ZZ klasse. In de klasse M werden Sander Pannekoek 3de en Evy Kuipers 4de.
Op de foto de Nederlandse kampioenen met het paard Harry. Bovenin van links naar rechts Angelique Theunissen, Eefke Beisiegel, Niels Lammers, Marieke Kosse, Jill Verhappen. Middenin Trom van Summeren, Zoë Derks, Mendel Veldman en Iris van de Ven. Liggend de trainsters Annemieke Lammers en Ilse v Dijk.