Kleding

Tijdens de training is het van belang dat je makkelijk zittende kleding draagt, bijvoorbeeld een legging met een aangesloten shirt. Vanwege de veiligheid is het niet toegestaan om kleding met loshangende onderdelen zoals een capuchon, touwtjes of sjaals te dragen. Dit om te voorkomen dat je ergens achter blijft hangen.
Tijdens het loswerken wordt er geadviseerd om gymschoenen te gebruiken omdat dit beter is voor de warming up van voeten en onderbeenspieren. Tijdens de training op het paard en ton draag je kunststof of leren turnschoentjes met antislipzool.
Tijdens het opzadelen, uitstappen na afloop en het afzadelen van het paard moet je dichte (gym)schoenen aan. Dit om te voorkomen dat je voet verwond raakt, mocht het paard er per ongeluk op gaan staan.
 
Tijdens de training en wedstrijden mag je geen sieraden dragen waarmee je jezelf, anderen of het paard mee zou kunnen verwonden. Dus alle sieraden zoals piercings, kettingen, armbanden, oorbellen kun je beter thuislaten. Oorbellen die niet uit kunnen worden afgeplakt met tape/pleister.
 
Maak gebruik van de kapstok en de kledingplanken naast de zadelkamer en leg zo min mogelijk in de manege zelf.