Wittegheit 2 wint KNHS Voltige Cup

04 januari 2018

Tijdens de showavond op 3 januari 2018 van het IICH Groningen concours in Zuidbroek is de finale verreden van de KNHS-Voltige Cup. Winnaar werd het team van Wittegheit 2.

Voor de meeste voltigeurs en hun paarden was het een hele belevenis om in de indrukwekkende ambiance hun kunnen te tonen. De piste van het concours was al imponerend en ook de zeer goed gevulde tribunes maakte het allemaal extra spannend. De deelnemende teams lieten allen een Kür zien en konden rekenen op zeer veel waardering van het publiek.

De finale stond oorspronkelijk gepland tijdens Horse Event in september, maar dat evenement kon toen vanwege de weersomstandigheden helaas niet doorgaan. Geweldig dat de organisatie van Zuidbroek ruimte wilde maken in het programma om de finale alsnog plaats te laten vinden. Door de enorme wind werd het nu weer spannend, maar alleen het team van Any Dale 2 zag zich genoodzaakt om af te melden. Wittegheit 2 won met een score van 6.70, tweede werden de Ravenruiters met 6.48, derde Top team 1 met 6.28.

Het winnende team van Wittegheit 2 had als thema van de Kür Beauty and the Beast. Op onze eigen Facebook pagina en die van de KNHS zijn filmpjes te zien van het winnende optreden.

Het team bestond uit:
Mirte van Mensvoort (15 jaar)
Manon van Vegchel (18)
Nynke Veldman (15)
Sanne Theunissen (17)
Iris van der Ven (9)
Hannelore Löbel (12)

Paard: Zidane B, vader Solitair, 15 jaar oud
Longeur: Ingrid Lammers

(bron: www.KNHS.nl)